Deser z tapioki i pomarańczy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1420
Deser z tapioki i pomarańczy
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżki pereł z tapioki
  • 2 soczyste pomarańcze
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • garstka świeżego estragonu do dekoracji

Opis przygotowania:

Pomarańcze oraz estragon umyć i osączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i podzielić na plastry. Następnie perły z tapioki opłukać pod bieżącą wodą, przesypać je do rondla, zalać mlekiem kokosowym, syropem z agawy, wlać do tego ekstrakt waniliowy i moczyć prze 30 minut. Po namoczeniu gotować przez 10-12 minut na średnim ogniu, a następnie ciągnąc z ognia, przelać na talerz i przestudzić. Dodać do tego obrane wcześniej pomarańcze, a wszystko udekorować świeżym estragonem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów