Deser z tapioki i pomarańczy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1420
Składniki:
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżki pereł z tapioki
- 2 soczyste pomarańcze
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- garstka świeżego estragonu do dekoracji
Opis przygotowania:
Pomarańcze oraz estragon umyć i osączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i podzielić na plastry. Następnie perły z tapioki opłukać pod bieżącą wodą, przesypać je do rondla, zalać mlekiem kokosowym, syropem z agawy, wlać do tego ekstrakt waniliowy i moczyć prze 30 minut. Po namoczeniu gotować przez 10-12 minut na średnim ogniu, a następnie ciągnąc z ognia, przelać na talerz i przestudzić. Dodać do tego obrane wcześniej pomarańcze, a wszystko udekorować świeżym estragonem.
Komentarze (0)