Pudding z banana, tofu i orzechów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2587
Składniki:
- 50 g jedwabistego tofu
- 15 g tłuczonych orzechów włoskich
- 3 łyżki mleka sojowego
- 2 banany
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki, miąższ pokroić w plastry i przełożyć do blendera. Tofu pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych bananów. Wlać do tego mleko sojowe, wsypać cukier puder, kakao, cynamon i wszystko dokładnie zmiksować. Zmiksowane składniki przełożyć do odpowiedniej foremki i wstawić do zamrażalnika, aby składniki dobrze się zamroziły. Wtedy wyciągnąć z lodówki i formy, po czym ostrym nożem pokroić na porcje i wyłożyć na tackę. Orzechy włoskie wymieszać z miodem i dodać do całości. Całość nabić na ozdobne patyczki szaszłykowe.
Komentarze (0)