Sałatka z mortadeli na pikantnie
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7290
Składniki:
- 80 dag mortadeli
- 4 cebule (średniej wielkości)
- słoik ogórków konserwowych
- puszka kukurydzy
- 4-5 jajek
- 20 dag miękkiego żółtego sera
- majonez
- Składniki na sos:
- słoiczek przecieru pomidorowego(mały)
- 2 łyżki octu
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka chili-lub mniej(może być ostra papryka)
- sól do smaku
Opis przygotowania:
Wszystkie składniki na sałatkę pokroić w kostkę, na końcu dodać majonez wymieszać i odstawić.
Następnie przygotować sos.
W rondelku na maleńkim ogniu powolutku zagotować przecier, ocet, oliwę, chili i sól - wystarczy by sos lekko zawrzał. Odstawiamy sos do wystygnięcia
(NIE WOLNO WLEWAĆ SOSU GORĄCEGO PONIEWAŻ MAJONEZ MÓGŁBY SIĘ ZWAŻYĆ!!!). Gdy sos ostygnie wlewamy go do sałatki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Naprawdę bardzo smaczna-każdy się nią zajada.
Następnie przygotować sos.
W rondelku na maleńkim ogniu powolutku zagotować przecier, ocet, oliwę, chili i sól - wystarczy by sos lekko zawrzał. Odstawiamy sos do wystygnięcia
(NIE WOLNO WLEWAĆ SOSU GORĄCEGO PONIEWAŻ MAJONEZ MÓGŁBY SIĘ ZWAŻYĆ!!!). Gdy sos ostygnie wlewamy go do sałatki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Naprawdę bardzo smaczna-każdy się nią zajada.
Komentarze (5)
Robiłam pycha,i polecam bo naprawdę warto zrobić:)pozdrawiam
Jest super, robiłam, warto zrobić
ja też spróbuję:-)
no zobaczymy, jutro zrobię:)
Tanie,latwe,smaczne.Polecam