Sałatka z makaronem, sushi i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3124
Składniki:
- 30 g makaronu muszelki
- 25 g wędzonego tuńczyka
- 15 dag truskawek
- 2 owoce awokado
- 2 plastry ananasa z puszki
- 1 ćwiartka małego arbuza
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 buteleczka gotowego sosu czosnkowego
- 0,5 szklanki kleistego ryżu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, ugotować na sypko w 1,5 szklance lekko osolonej wody i odparować. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerz i polać gotowym sosem czosnkowym. Owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Plastry ananasa osączyć z zalewy. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w plastry. Arbuza pokroić na kawałki. Wszystkie owoce wyłożyć obok makaronu. Tuńczyka pokroić na drobne kawałki, nakryć go plastrami awokado, a następnie obłożyć gotowanym ryżem, formując kwadratowe sushi. Sushi obtoczyć w mielonej papryce i dodać do całości.
Komentarze (0)