Sałatka z makaronem i polędwicą wołową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2040
Składniki:
- 40 g polędwicy wołowej
- 25 g makaronu tagiatelle
- 4 marchewki
- 4 rzodkiewki
- 4 liście sałaty
- 2 ziela angielskie
- 2 ziarna czarnego pieprzu
- 1 liść laurowy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki i dodać do sałaty na talerzu. Marchew przełożyć do rondla, zalać ją wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w talarki i dodać do składników w misce. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do całości. Polędwicę wołową, przełożyć do kolejnego rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody, dodać do niej liść laurowy, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu wyciągnąć z wody, pokroić na kawałki i wymieszać z wszystkimi składnikami.
Komentarze (0)