Sałatka z makaronem i polędwicą wołową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1829
Sałatka z makaronem i polędwicą wołową
fot. roolrool / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g polędwicy wołowej
  • 25 g makaronu tagiatelle
  • 4 marchewki
  • 4 rzodkiewki
  • 4 liście sałaty
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ziarna czarnego pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki i dodać do sałaty na talerzu. Marchew przełożyć do rondla, zalać ją wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w talarki i dodać do składników w misce. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do całości. Polędwicę wołową, przełożyć do kolejnego rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody, dodać do niej liść laurowy, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu wyciągnąć z wody, pokroić na kawałki i wymieszać z wszystkimi składnikami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów