Katsu Sando

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2849
Katsu Sando
fot. Fg2 (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 300 g schabu wieprzowego
  • 6 kromek chleba pszennego
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka posypki Panko
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ćwiartka białej kapusty
  • pieprz
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso oraz kapustę umyć i osączyć z wody. Mięso podzielić na porcje i oprószyć pieprzem oraz solą. Kapustę białą zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach, po czym zalać ją 2 szklankami wrzącej wody, trzymać przez 2 minuty, potem odcedzić i przełożyć do miski. Do odcedzonej kapusty wlać sok cytrynowy, wsypać cukier, szczyptę soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki. Kromki chleba pozbawić skórek, wysmarować masłem i przełożyć kapustą z lodówki. Jajka wbić na talerz i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać posypkę panko. Następnie porcje mięsa panierować w roztrzepanych jajkach, następnie w posypce Panko i smażyć w rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do składników. Całość przełożyć kromkami chleba i przełożyć do odpowiedniego naczynia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów