Katsu Sando
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2849
Składniki:
- 300 g schabu wieprzowego
- 6 kromek chleba pszennego
- 4 łyżki masła
- 3 łyżki oleju
- 2 jajka
- 1 szklanka posypki Panko
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka cukru
- ćwiartka białej kapusty
- pieprz
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso oraz kapustę umyć i osączyć z wody. Mięso podzielić na porcje i oprószyć pieprzem oraz solą. Kapustę białą zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach, po czym zalać ją 2 szklankami wrzącej wody, trzymać przez 2 minuty, potem odcedzić i przełożyć do miski. Do odcedzonej kapusty wlać sok cytrynowy, wsypać cukier, szczyptę soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki. Kromki chleba pozbawić skórek, wysmarować masłem i przełożyć kapustą z lodówki. Jajka wbić na talerz i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać posypkę panko. Następnie porcje mięsa panierować w roztrzepanych jajkach, następnie w posypce Panko i smażyć w rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do składników. Całość przełożyć kromkami chleba i przełożyć do odpowiedniego naczynia.
Komentarze (0)