Polędwica wołowa z rukolą i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2465
Składniki:
- 250 g polędwicy wołowej
- 20 g parmezanu w całości
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rukolę oraz mięso umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć do miski. Polędwicę wołową pokroić w cienkie plastry, po czym oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia i dodać do rukoli. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Parmezan pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem z limonki, oliwą z oliwek, doprawić przyprawami do smaku, dokłądnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)