Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 559
Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami
fot. A.

Składniki:

  • 20 krewetek tygrysich
  • 1 avocado
  • 2 cebulki dymki
  • 12 pomidorków cherry
  • 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
  • 2 łyżki soku z cytryn Limmi
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami.

Autor: katarzyna_fly

0 komenatrzy

Podobne przepisy