Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1351
Składniki:
- 20 krewetek tygrysich
- 1 avocado
- 2 cebulki dymki
- 12 pomidorków cherry
- 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
- 2 łyżki soku z cytryn Limmi
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami.
z warzywami.
Komentarze (0)