Deser ryżowy i jeżynami i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1676
Składniki:
- 200 g homogenizowanego serka waniliowego
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 1 szklanka jeżyn
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 szklanki orzechów nerkowca
Opis przygotowania:
Jeżyny umyć i osączyć z wody. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Następnie do odparowanego ryżu dodać serek homogenizowany, wymieszać i przełożyć do miseczki. Całość posypać otrębami pszennymi, jeżynami i orzechami nerkowca.
Komentarze (0)