Beza jeżowa z jeżynami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1608
Składniki:
- 4 łyżki dżemu jeżynowego
- 200 g cukru pudru
- 4 białka jaj
Opis przygotowania:
Przygotować bezę: cukier przesypać do miski, dodać białka jaj, ubić trzepaczką na sztywną pianę i przełożyć łyżeczką do szprycy (z małym otworkiem). Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wycisnąć na niego małymi porcjami zawartość szprycy w taki sposób, aby powstały kolce przypominające jeża. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130°C i piec do czasu, aż składniki zrobią się suche. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i otwartym płomieniem palnika przypalić same końce bezy. Podawać z dżemem jeżynowym.
Komentarze (0)