Roladki warzywne z jajkiem i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2345
Składniki:
- 250 g wędzonego łososia
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 2 jajka
- 2 pietruszki korzeń
- 2 marchewki
- 1 zielona papryka
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Korzeń pietruszki oraz marchewkę obrać ze skóry, przełożyć razem do jednego rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić na małe kawałki do miski. Jajka przełożyć do kolejnego rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych warzyw w misce. Potem paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Łososia wędzonego również pokroić w kostkę i dodać do całości. Składniki w misce wymieszać. Następnie ogórki pokroić w cienkie, podłużne plastry, oprószyć je tylko z jednej strony szczyptą soli, pieprzem ziołowym i zawinąć w nie pokrojone wcześniej składniki. Wszystko spiąć ozdobnymi wykałaczkami, przełożyć na talerz i udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)