Roladki warzywne z jajkiem i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2345
Roladki warzywne z jajkiem i łososiem
fot. Núria Farregut / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g wędzonego łososia
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 2 jajka
  • 2 pietruszki korzeń
  • 2 marchewki
  • 1 zielona papryka
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Korzeń pietruszki oraz marchewkę obrać ze skóry, przełożyć razem do jednego rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić na małe kawałki do miski. Jajka przełożyć do kolejnego rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych warzyw w misce. Potem paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Łososia wędzonego również pokroić w kostkę i dodać do całości. Składniki w misce wymieszać. Następnie ogórki pokroić w cienkie, podłużne plastry, oprószyć je tylko z jednej strony szczyptą soli, pieprzem ziołowym i zawinąć w nie pokrojone wcześniej składniki. Wszystko spiąć ozdobnymi wykałaczkami, przełożyć na talerz i udekorować zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów