Chipsy z jablek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5071
Chipsy z jablek
fot. *Noema* / CC-BY-NC-SA 2.0

Składniki:

  • jabłka
  • cukier puder
  • cynamon

Opis przygotowania:

Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć ,pokroić w plasterki.Posypać cukrem i cynamonem- odstawic na 10 -15 min.
Blachę cieniutko posmarować tluszczem lub rozłożyć papier do pieczenia na nim plasterki jabłek.
Piec w 100 stopni a raczej wolno suszyć:)
Jest to świetna przekąska i zdrowa:)
P/S
nie piszę ilości składników .. ..bo ilość wg własnego gustu:)

Autor: ewaa

Komentarze (1)

znam takie gotowe Crispy, w serii dla dzieci sa takze:) kupuje mojej małej jak ma ochote na przekaske i sama podjadam:)
- Ela

Podobne przepisy

Więcej przepisów