Sałatka z grzybami i kumkwatem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2777
Składniki:
- 250 g różnych grzybów
- 50 g kumkwatu
- 1 czerwona cebula
- 50 g białego chleba
- 85 g rukoli
- 1 łyżka białego octu winnego
- szczypta chili
Opis przygotowania:
Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oliwy i smaż na niej cienko pokrojone grzyby przez 2-3 minuty. Dodaj pokrojony kumkwat, pokrojoną w talarki cebulę i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie zestaw z ognia i trzymaj w cieple. Następnie zmieszaj chili i kawałkami chleba wraz z jedną łyżką oliwy. Dodaj sól do smaku. Rozgrzej jedną łyżkę oliwy na patelni i zrób chrupiące grzanki z chleba i przyprawy. Na dwa talerze rozłóż rukolę, następnie wymieszane grzyby, kumkwat i grzanki wyłóż na wierzch. Pozostałą oliwę wymieszaj z octem i odrobiną soli. Przed podaniem polej sałatkę winegretem
Komentarze (0)