Sałatka rybna z grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2385
Składniki:
- 30 g suszonych grzybów
- 4 pomidory
- 2 makrele wędzone
- 2 cebule czerwone
- 1 pęczek szpinaku
- 1 łyżeczka mielonego kopru włoskiego
- sól
- pieprz
- 1 arkusz folii aluminiowej
Opis przygotowania:
Grzyby zalać 4 szklankami wody, moczyć przez 1 godzinę, po czym obgotować i odcedzić. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Obgotowane grzyby przełożyć na folię aluminiową. Makrele obrać ze skóry oraz ości, podzielić na plastry i dodać do grzybów. Całość oprószyć pieprzem, solą, koprem włoskim i przypiec na rozpalonym grillu. Następnie wszystko przełożyć na szpinak. Dodać do tego pokrojone w plastry pomidory i cebulę.
Komentarze (0)