Sałatka z glonów cochayuyo

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 507
Sałatka z glonów cochayuyo
fot. lblinova (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g suszonych glonów cochayuyo
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, odsączyć z wody i drobno pokroić. Glony przełożyć do rondla, zalać je zimną wodą tak, aby nie wystawały i moczyć przez 20 minut. Po namoczeniu odcedzić, przełożyć je z powrotem do tego samego rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby glony nie wystawały i gotować je przez 10 minut. Po ugotowaniu glony odcedzić i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojoną wcześniej natkę zielonej pietruszki, całość skropić sokiem cytrynowym i wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów