Sałatka z glonów cochayuyo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 507
Składniki:
- 300 g suszonych glonów cochayuyo
- 2 łyżki soku z cytryny
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, odsączyć z wody i drobno pokroić. Glony przełożyć do rondla, zalać je zimną wodą tak, aby nie wystawały i moczyć przez 20 minut. Po namoczeniu odcedzić, przełożyć je z powrotem do tego samego rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby glony nie wystawały i gotować je przez 10 minut. Po ugotowaniu glony odcedzić i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojoną wcześniej natkę zielonej pietruszki, całość skropić sokiem cytrynowym i wymieszać.
Komentarze (0)