Sałatka z dorsza
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2401
Składniki:
- 400 g dorsza mrożonego
- 150 g majonezu
- 1 kieliszek soku cytrynowego
- 1 cebula
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 liście laurowe
- sól i pieprz
- 1 łyżka octu
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Mrożonego dorsza włożyć do wrzącej wody, dodać ocet, liść laurowy w całości, pieprz. Wodę osolić i ugotować dorsza do miękkości. Po ugotowaniu wystudzić go w wywarze. Następnie wyciągnąć, obrać z ości, podzielić rybę na małe kawałki. Dodać do niej majonez, pieprz, sok cytrynowy, cukier puder i doprawić solą. Całość wymieszać i odstawić na kilkanaście minut do lodówki. Gotowego dorsza przybrać zielona natką pietruszki.
Komentarze (0)