Sałatka z cykroii, awokado i orzechów piniowych
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1677
Składniki:
- 15 g orzeszków piniowych
- 6 pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki majonezu
- 2 awokado
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 cykoria
- sól
- pieprz świeżo zmielony
- natka pietruszki
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Rukolę i cykorię dokładnie opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do rukoli. Na cebulę wyłożyć majonez. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry, pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki. Dodać do tego orzeszki piniowe. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i dodać do całości. Natkę pietruszki pokroić drobno, wymieszać z oliwą z oliwek oraz szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać świeżo mielonym pieprzem.
Komentarze (0)