Sałatka z cykorią i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2919
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku w plastrach
- 5 g orzeszków pinii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cykoria
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 garstka szpinaku
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cykorię podzielić na liście i przełożyć do miski. Do cykorii dodać szpinak, orzeszki pinii, pokrojony drobno szczypiorek i boczek wędzony. Całość zalać oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym, po czym wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)