Sałatka z cukini i portulaki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3822
Składniki:
- 200 g młodych pędów portulaki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cukinia zielona
- 1 cukinia żółta
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
- 1 arkusz folii aluminiowej
Opis przygotowania:
Pędy portulaki sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Cukinię umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry, przełożyć na folię aluminiową i przypiec na rozpalonym grillu. Przypieczoną cukinię przełożyć do miski z portulaką. Całość zalać oliwa z oliwek, octem balsamicznym, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dodać pokrojoną w plastry czerwoną cebulę i dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać do spożycia po 15 minutach.
Komentarze (0)