Puree z ziemniakow i cukini
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3879
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 żółte cukinie
- 30 dag pieczarek
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- keczup pikantny
- sol
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Cukinie obrać ze skóry, 1,5 z niej ugotować w lekko osolonej wodzie, a pozostałą część pozostawić do pieczenia na grillu. Ugotowaną cukinię odcedzić, zmiksować, dodać do ziemniaków, dobrze wymieszać i przełożyć na talerz. Przygotować grilla. Upiec na nim pokrojone na połowy pomidory, cukinię i wyłożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego posiekany drobno czosnek, zeszklić, dodać pokrojone w plastry pieczarki i podsmażyć przez 5-7 minut, po czym wyłożyć na środek puree. Całość polać keczupem i posypać majerankiem.
Komentarze (0)