Puree z ziemniakow i cukini

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3879
Puree z ziemniakow i cukini
fot. Alaskan Dude / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 żółte cukinie
  • 30 dag pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • keczup pikantny
  • sol

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać ze skóry, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Cukinie obrać ze skóry, 1,5 z niej ugotować w lekko osolonej wodzie, a pozostałą część pozostawić do pieczenia na grillu. Ugotowaną cukinię odcedzić, zmiksować, dodać do ziemniaków, dobrze wymieszać i przełożyć na talerz. Przygotować grilla. Upiec na nim pokrojone na połowy pomidory, cukinię i wyłożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego posiekany drobno czosnek, zeszklić, dodać pokrojone w plastry pieczarki i podsmażyć przez 5-7 minut, po czym wyłożyć na środek puree. Całość polać keczupem i posypać majerankiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów