Sałatka z buraków pastewnych, kapusty i dżemu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4055
Sałatka z buraków pastewnych, kapusty i dżemu
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 liści czerwonej kapusty
  • 2 łyżki dżemu jeżynowego
  • 1 burak pastewny
  • kiełki rzodkiewki na ozdobę
  • sól

Opis przygotowania:

Liście kapusty czerwonej sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Buraka pastewnego dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić, pokroić w cienkie plastry i dodać do czerwonej kapusty wraz z dżemem. Całość udekorować kiełkami rzodkiewki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów