Sałatka z buraków i tuńczyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3160
Sałatka z buraków i tuńczyka
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego tuńczyka
  • 4 czerwone buraki
  • 1 łyżka płynnego miodu lipowego
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • pęczek drobnego szpinaku
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Buraczki przełożyć do rondla, zalać je 1 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Tuńczyka pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych buraków. Składniki doprawić do smaku pieprzem, solą oraz miodem, wlać sok z limonki, wsypać sezam i dokładnie wymieszać. Całość posypać świeżym szpinakiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów