Sałatka z buraków i tuńczyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3330
Składniki:
- 30 g wędzonego tuńczyka
- 4 czerwone buraki
- 1 łyżka płynnego miodu lipowego
- 1 łyżeczka sezamu
- 1 łyżeczka soku z limonki
- pęczek drobnego szpinaku
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Buraczki przełożyć do rondla, zalać je 1 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Tuńczyka pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych buraków. Składniki doprawić do smaku pieprzem, solą oraz miodem, wlać sok z limonki, wsypać sezam i dokładnie wymieszać. Całość posypać świeżym szpinakiem.
Komentarze (0)