Sałatka owocowa w łupinie z ananasa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6392
Składniki:
- ananas
- 2 kiwi
- karambola
- tacka malin
- banan
- kilka winogron
- pomarańcza
- jabłko
- kilka miechunek rozdętych
- owoce liczi
- sok z cytryny
- cukier
- miód lub syrop
- ewentualnie zrumienione słupki migdałów
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Ananas przeciąć wzdłuż na pół razem z pióropuszem.
[b]2.[/b] Małym nożem ostrożnie wykroić miąższ uważając aby nie uszkodzić łupiny
[b]3.[/b] Miąższ ananasa oraz inne owoce sałatki pokroić na jednakowe kawałki. Pomarańczę odfiletować, winogrona przepołowić i usunąć pestki. Ze wszystkich owoców, soku z cytryny i cukru przyrządzić sałatkę.
[b]4.[/b] Wydrążone połówki ananasa posmarować miodem lub syropem i napełnić sałatką.
[b]2.[/b] Małym nożem ostrożnie wykroić miąższ uważając aby nie uszkodzić łupiny
[b]3.[/b] Miąższ ananasa oraz inne owoce sałatki pokroić na jednakowe kawałki. Pomarańczę odfiletować, winogrona przepołowić i usunąć pestki. Ze wszystkich owoców, soku z cytryny i cukru przyrządzić sałatkę.
[b]4.[/b] Wydrążone połówki ananasa posmarować miodem lub syropem i napełnić sałatką.
Komentarze (0)