Sałatka warzywna z miętą i chipsami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1287
Składniki:
- 400 g zielonego groszku w zalewie
- 80 g chipsów ziemniaczanych
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 1 cebula
- 1 pęczek liści z botwinki
- 1 garstka świeżej mięty
- 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Groszek zielony osaczyć z zalewy, przesypać go do miksera i zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę wyłożyć na talerz. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić ją drobno i dodać do masy na talerzu. Wyłożyć na to śmietanę kremówkę oraz liście botwinki i mięty. Wszystko posypać chipsami ziemniaczanymi i przyprawą garam masala.
Komentarze (0)