Sałatka warzywna z miętą i chipsami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1108
Sałatka warzywna z miętą i chipsami
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g zielonego groszku w zalewie
  • 80 g chipsów ziemniaczanych
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 1 cebula
  • 1 pęczek liści z botwinki
  • 1 garstka świeżej mięty
  • 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Groszek zielony osaczyć z zalewy, przesypać go do miksera i zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę wyłożyć na talerz. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić ją drobno i dodać do masy na talerzu. Wyłożyć na to śmietanę kremówkę oraz liście botwinki i mięty. Wszystko posypać chipsami ziemniaczanymi i przyprawą garam masala.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów