Kaczka wędzona z chipsami i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2269
Składniki:
- 400 g wędzonej piersi z kaczki
- 100 g chipsów ziemniaczanych
- 5 dag kiełków soi
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 mango
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- sok z jednej cytryny
Opis przygotowania:
Łodygi selera oraz kiełki soi sparzyć wrzątkiem i osączyć z wody. Seler pokroić w cienkie plastry. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do selera. Dodać do tego sos tabasco, miód, sok z jednej cytryny, sos Worcestershire i odstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i dodać do tego pokrojone mięso kaczki oraz chipsy ziemniaczane. Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do miski i posypać kiełkami soi.
Komentarze (0)