Kaczka wędzona z chipsami i mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2005
Kaczka wędzona z chipsami i mango
fot. TummyRumble / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g wędzonej piersi z kaczki
  • 100 g chipsów ziemniaczanych
  • 5 dag kiełków soi
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 mango
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka sosu tabasco
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • sok z jednej cytryny

Opis przygotowania:

Łodygi selera oraz kiełki soi sparzyć wrzątkiem i osączyć z wody. Seler pokroić w cienkie plastry. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do selera. Dodać do tego sos tabasco, miód, sok z jednej cytryny, sos Worcestershire i odstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i dodać do tego pokrojone mięso kaczki oraz chipsy ziemniaczane. Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do miski i posypać kiełkami soi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów