Tatar z chipsami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2585
Tatar z chipsami
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g karkówki wołowej
  • 20 g chipsów ziemniaczanych
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • natka selera do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski. Natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do mięsa. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie wbić do tego jajko, doprawić do smaku pieprzem, solą, tymiankiem i dokładnie wyrobić ręcznie. Wyrobione składniki nałożyć łyżką na chipsy ziemniaczane, po czym całość przełożyć na tacę i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów