Tatar z chipsami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2585
Składniki:
- 200 g karkówki wołowej
- 20 g chipsów ziemniaczanych
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 jajko
- natka zielonej pietruszki
- natka selera do dekoracji
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski. Natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do mięsa. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie wbić do tego jajko, doprawić do smaku pieprzem, solą, tymiankiem i dokładnie wyrobić ręcznie. Wyrobione składniki nałożyć łyżką na chipsy ziemniaczane, po czym całość przełożyć na tacę i udekorować natką selera.
Komentarze (0)