Sałatka warzywna z kukurydzą i jogurtem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3161
Składniki:
- 200 g kukurydzy w zlewie
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 4 buraczki czerwone
- 2 zielone ogórki
- 2 pomidory
- 1 cebula
- natka pietruszki sol
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Buraczki zalać 0,5 l wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Ogórki i cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do buraczków. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidory, natkę pietruszki oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Całość oprószyć pieprzem i solą, zalać jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)