Sałatka owocowa z jogurtem i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2129
Sałatka owocowa z jogurtem i cebulą
fot. martiniko / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 30 g truskawek
  • 2 jabłka
  • 2 mandarynki
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonego jarmużu do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Owoce oraz natkę jarmużu umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Mandarynki obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do pokrojonych jabłek. Truskawki pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki i dodać do owoców wraz z miąższem arbuza pokrojonym w kostkę. Cebulę obrać ze skóry pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość zalać jogurtem naturalnym, oprószyć szczyptą soli, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonym arbuzem oraz natką jarmużu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów