Sałatka owocowa z jogurtem i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2335
Składniki:
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 30 g truskawek
- 2 jabłka
- 2 mandarynki
- 1 czerwona cebula
- natka zielonego jarmużu do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Owoce oraz natkę jarmużu umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Mandarynki obrać ze skóry, podzielić na plastry i dodać do pokrojonych jabłek. Truskawki pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki i dodać do owoców wraz z miąższem arbuza pokrojonym w kostkę. Cebulę obrać ze skóry pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość zalać jogurtem naturalnym, oprószyć szczyptą soli, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonym arbuzem oraz natką jarmużu.
Komentarze (0)