Sałatka warzywna z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 405
Sałatka warzywna z awokado
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 8 pomidorków cherry
  • 4 dojrzałe awokado
  • 4 liście sałaty strzępiastej
  • 2 szalotki
  • 1 pęczek liści botwiny
  • 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
  • pieprz ziołowy mielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Liście botwiny wyłożyć na talerz. Sałatę strzępiastą posiekać drobno i dodać do liści botwiny. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidorki cherry oraz obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry szalotkę. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko oprószyć mielonym pieprzem ziołowym i przyprawą garam masala.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów