Sałatka warzywna z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 405
Składniki:
- 8 pomidorków cherry
- 4 dojrzałe awokado
- 4 liście sałaty strzępiastej
- 2 szalotki
- 1 pęczek liści botwiny
- 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
- pieprz ziołowy mielony
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i odsączyć z wody. Liście botwiny wyłożyć na talerz. Sałatę strzępiastą posiekać drobno i dodać do liści botwiny. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidorki cherry oraz obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry szalotkę. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko oprószyć mielonym pieprzem ziołowym i przyprawą garam masala.
Komentarze (0)