Sałatka Shirazi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1626
Składniki:
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 pomidory
- 2 korniszony
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 cebula
- 1 łyżeczka zielonego, pokrojonego koperku
- 0,5 łyżeczki suszonej mięty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i razem z ogórkiem zielonym, korniszami i pomidorami pokroić w drobną kostkę do miski. Całość skropić sokiem z limonki, oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli, suszonej mięty i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu odstawić na 15 minut do lodówki.
Komentarze (0)