Sałatka ryżowo-owocowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2800

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 2 łyżka oleju
  • 2 pomarańcze lub mandarynki
  • 1 grapefruit
  • 1 łyżka rodzynek
  • 100 g szynki
  • zielona sałata

Opis przygotowania:

Ryż ugotować na miękko z jedną łyżka oleju i solą. Wystudzić, wkroić pomarańcze lub mandarynki oraz grapefruita. Rodzynki sparzyć gorącą wodą i razem z pokrojoną szynką w małą kosteczkę dodać do całości. Wszystko skropić olejem i wymieszać. Podawać przystrojone zielona sałatą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów