Sałatka rybna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2335
Składniki:
- 30 dag świeżego lub mrożonego tuńczyka
- 30 dag łososia
- 30 dag pstrąga
- 1 cebula
- 1 zielona papryka
- 1 słoiczek majonezu
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki
- natka zielonej pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Ryby oczyścić, umyć, posolić, oprószyć pieprzem i ugotować razem na parze w jednym naczyniu. Ugotowane pokroić na kawałki. Majonez wymieszać z mieloną papryką, pokrojoną drobno natką pietruszki, cebulą, czosnkiem, rybami i przełożyć na talerz. Pomidory koktajlowe umyć i przełożyć z dwóch stron ryb. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w plastry i dodać do całości.
Komentarze (0)