Sałatka pomidorowa z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1795
Składniki:
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 200 g pomidorków cherry
- 20 g wędzonego boczku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kapusta pekińska
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę pekińską pokroić na duże ćwiartki i przełożyć na talerz. Boczek wędzony pokroić w cienkie plastry, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Do smażonego boczku włożyć wszystkie pomidorki, zmniejszyć ogień na mały i smażyć przez 30 sekund. Potem wszystko ściągnąć z ognia i dodać do sałaty. Oliwę z oliwek zmieszać z sokiem z limonki, octem balsamicznym, pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki, pieprzem, szczyptą soli i polać całość.
Komentarze (0)