Sałatka owocowo-warzywna z krabem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1813
Składniki:
- 300 g paluszków krabowych surimi
- 250 g kukurydzy w zalewie
- 2 słodkie jabłka
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 jajka
- 1 cebula
- natka selera
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Kukurydzę osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Jabłka obrać ze skory, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Paluszki krabowe pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, potem pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu białego, dodać do tego jogurt, wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować natką selera.
Komentarze (0)