Sałatka owocowo-warzywna z krabem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1813
Sałatka owocowo-warzywna z krabem
fot. Leticia Avierkiieva / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g paluszków krabowych surimi
  • 250 g kukurydzy w zalewie
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • natka selera
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Kukurydzę osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Jabłka obrać ze skory, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Paluszki krabowe pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, potem pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu białego, dodać do tego jogurt, wymieszać, przełożyć do salaterki i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów