Placek czekoladowy z orzechami pecan
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1670
Składniki:
- 300 g gorzkiej czekolady
- 250 g okrągłych biszkoptów
- 20 g orzechów pecan
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki syropu klonowego
Opis przygotowania:
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty pokruszyć na drobne kawałeczki. Masło stopić w rondlu, wlać do niego syrop klonowy i dodać połamaną na drobne kawałki gorzką czekoladę. Rozpuścić na płynną masę, po czym wsypać do tego pokruszone biszkopty i wymieszać. Po wymieszaniu ściągnąć z ognia i przełożyć łopatką na wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Całość udekorować łuskanymi orzechami pecan i wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła.
Komentarze (0)