Sałatka owocowa z orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 599
Składniki:
- 400 g mandarynek
- 300 g truskawek
- 250 g tłuczonych orzechów ziemnych
- 200 g roszponki
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Truskawki, mandarynki oraz roszponkę umyć i odsączyć z wody. Roszponkę przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w cienkie plastry i dodać do roszponki w misce. Dodać do tego obrane ze skóry i podzielone na cząstki mandarynki. Następnie rozgrzać oliwę z miodem na patelni i wsypać do tego tłuczone orzeszki ziemne. Orzeszki doprawić do smaku szczypta soli, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do salaterki.
Komentarze (0)