Ciasto z ananasa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3047
Składniki:
- 1 puszka ananasa
- 1,5 szklanki mąki
- 4 jajka
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- margaryna
Opis przygotowania:
Margarynę rozpuścić w rondelku pozostawić do ostudzenia.8 łyżek cukru rozpuścić w rondelku.Ananasy ułożyć do tortownicy,tortownicę niczym nie smarujemy,na te ananasy wylewamy gorący rozpuszczony cukier.Żółtka ubijamy z resztą cukru,białka ubijamy na sztywną pianę.do ubitych żółtek dodajemy ostudzoną margarynę,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko miksujemy,wylewamy na te ananasy z cukrem.piec 45 minut.
Komentarze (0)