Sałatka orkiszowa z awokado i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 504
Sałatka orkiszowa z awokado i pomidorami
fot. tenkende (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 szklanki pszenicy orkiszowej
  • sól
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pszenicę opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, zalać ją 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odparować. Następnie pomidory pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Awokado, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych wcześniej pomidorów. Dodać do tego również odparowaną pszenicę. Całość doprawić do smaku mielonym pieprzem kolorowym, wymieszać i przełożyć na talerz..

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów