Sałatka orkiszowa z awokado i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 504
Składniki:
- 4 pomidory
- 2 dojrzałe awokado
- 2 szklanki pszenicy orkiszowej
- sól
- pieprz kolorowy świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pszenicę opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do rondla, zalać ją 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odparować. Następnie pomidory pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Awokado, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych wcześniej pomidorów. Dodać do tego również odparowaną pszenicę. Całość doprawić do smaku mielonym pieprzem kolorowym, wymieszać i przełożyć na talerz..
Komentarze (0)