Sałatka myśliwska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4391

Składniki:

  • 50 dkg młodych pieczarek
  • 20 dkg mortadeli
  • 12 dkg salami
  • 2 cebule
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu
  • pęczek zielonego koperku
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do salaterki. Olej zmieszać z octem, dodać do niego pieprz, sól, dobrze wymieszać i zalać nim pokrojone pieczarki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do pieczarek. Mortadelę i salami pokroić w kostkę, dodać do grzybów. Całość przemieszać, przykryć i odstawić w chłodniejsze miejsce na 30 minut. Następnie pokroić koperek i natkę zielonej pietruszki, posypać całą sałatkę, doprawić solą i pieprzem i podawać do spożycia. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów