Sałatka myśliwska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4391
Składniki:
- 50 dkg młodych pieczarek
- 20 dkg mortadeli
- 12 dkg salami
- 2 cebule
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki octu
- pęczek zielonego koperku
- pęczek zielonej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do salaterki. Olej zmieszać z octem, dodać do niego pieprz, sól, dobrze wymieszać i zalać nim pokrojone pieczarki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do pieczarek. Mortadelę i salami pokroić w kostkę, dodać do grzybów. Całość przemieszać, przykryć i odstawić w chłodniejsze miejsce na 30 minut. Następnie pokroić koperek i natkę zielonej pietruszki, posypać całą sałatkę, doprawić solą i pieprzem i podawać do spożycia. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami.
Komentarze (0)