Sałatka litewska z łosososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1115
Składniki:
- 1 kg filetów z łososia
- 1 pęczek włoszczyzny
- 3 ziemniaki
- 2 ogórki kiszone
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 szklanka majonezu
- 1,5 łyżki soku z cytryny
- 2 jajka
- sól
- 2 łyżki chrzanu
Opis przygotowania:
1 . Włoszczyznę obieramy i myjemy . Gotujemy wywar . Rybę myjemy , wkładamy do wywaru i gotujemy 20 minut . Wyjmujemy i kroimy w kawałki . Szczypiorek myjemy i osuszamy . kilka piórek odkładamy , resztę siekamy . Jajka gotujemy na twardo . Obieramy i kroimy w ćwiartki . Ziemniaki myjemy i gotujemy . Studzimy , obieramy i z ogórkami kroimy w kostkę .
2 . Rybę , ziemniaki i ogórki mieszamy z chrzanem i szczypiorkiem . Solimy . Majonez doprawiamy sokiem z cytryny , polewamy sałatkę . Mieszamy . Dekorujemy piórkami szczypiorku i jajkami . Podajemy z ciemnym pieczywem .
2 . Rybę , ziemniaki i ogórki mieszamy z chrzanem i szczypiorkiem . Solimy . Majonez doprawiamy sokiem z cytryny , polewamy sałatkę . Mieszamy . Dekorujemy piórkami szczypiorku i jajkami . Podajemy z ciemnym pieczywem .
Komentarze (0)