Sałatka jarzynowa gado-gado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2568
Składniki:
- 40 g tofu
- 30 g fasolki szparagowej
- 6 marchewek
- 6 ogórków małosolnych
- 2 jabłka
- 2 łyżeczki cukru
- 1 mała ćwiartka białej kapusty
- sól
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć i osączyć z wody. 4 marchewki pokroić w plastry (pozostałe zostawić), wrzucić go garnka, dodać do niej pozbawioną końcówek fasolę szparagową, posolić i razem ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i przełożyć na talerz. Kapustę poszatkować drobno, zalać wrzątkiem i parzyć przez 5 minut. Następnie osączyć z wody i dodać do marchwi z fasolą. Ogórki małosolne poszatkować w plastry i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojone w kostkę tofu, zrumienić z każdej strony, posolić i dodać do całości. Pozostałą marchew zetrzeć na drobnej tarce, dodać do niej tak samo starte jabłka oraz cukier, dobrze wymieszać, włożyć do małej miseczki i położyć obok talerza z sałatką.
Komentarze (0)