Sałatka capri
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6746
Składniki:
- 4 duże pomidory czerwone
- 150 g sera mozzarella
- 1 kieliszek oliwy z oliwek
- 4 oliwki
- natka pietruszki
- 4 listki bazylii
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Natnij lekko pomidory i zalej je wrzątkiem, potem obierz ze skórki. Pokrój je na plastry i usuń z nich nasienie. Pokrój ser mozzarella również na plastry i ułóż go na pomidorach w ten sposób, aby przeplatał raz ser, a raz pomidor. W środek ułożonych plastrów wbij patyczek do szaszłyków i na jego szczycie umieść
po jednej oliwce. Całość posól i popieprz. Do żaroodpornego naczynia wlej oliwę i ułóż w nim gotowe porcje. Capri piecz w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Po wyjęciu oprósz natką pietruszki, przełóż na talerz i udekoruj liśćmi bazylii.
po jednej oliwce. Całość posól i popieprz. Do żaroodpornego naczynia wlej oliwę i ułóż w nim gotowe porcje. Capri piecz w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Po wyjęciu oprósz natką pietruszki, przełóż na talerz i udekoruj liśćmi bazylii.
Komentarze (0)