Sakiewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2089
Składniki:
- 7 kotletów schabowych bez kości
- 30 dag pieczarek
- 1 mała papryka czerwona
- 1 cebula
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- tłuszcz
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Najpierw rozbijamy bardzo cieńko nasze kotlety i je doprawiamy.Następnie na tłuszczu dusimy pokrojone pieczarki,paprykę ,cebulę,przecier pomidorowy i doprawić.Następnie gotowy farsz nakładamy na środek naszych kotletów i zwijamy je do góry na kształt sakiewek i mocno zwijamy nitką żeby się nie otwarły.Układamy je na blaszcze posmarowanej tłuszczem i pieczemy i podlewamy w trakcie pieczenia powstałym sosem żeby nam nie stwardły.Następnie po upieczeniu ściągamy nitkę i polewamy sosem z pieczenia.Podajemy jako danie obiadowe.
Komentarze (0)