Ciasto owocowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3838
Składniki:
- Ciasto:
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka margaryny
- Krem:
- 25 dkg mrożonych truskawek
- 2 opakowania serka waniliowego
- 1 opakowanie jogurtu
- 2 łyżki żelatyny
- 1 łyżka cukru pudru
- 3 paczki galaretki
Opis przygotowania:
Zmiksować składniki ciasta, piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C., ostudzić. Następnie namoczyć, ogrzać i ostudzić żelatynę. Truskawki zmiksować z cukrem pudrem, dodać serki oraz jogurt i wymieszać. Do żelatyny (mieszając cały czas) dodać masę i wyłożyć na ciasto. Przygotować galaretki (każdą osobno). Pokroić owoce, ułożyć na cieście i polać powierzchnię galaretkami.
Komentarze (0)