Ciasto owocowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2068
Składniki:
- 2 limetki
- 5 łyżeczek żelatyny
- 50 dag twarożku
- 25 dag gęstej kwaśnej śmietany
- 8 dag cukru pudru
- 1 torebka cukru waniliowego
- 6 sztuk gofrów
- 25 dag śmietanki kremówki
- 35 dag truskawek
- 1 melon
- puszka brzoskwiń
- 1 galaretka cytrynowa
- 2 łyżki cukru
Opis przygotowania:
Zetrzyj skórkę z limetek, z jednej wyciśnij sok. Żelatynę zalej niewielką ilością wody. Twaróg utrzyj ze śmietaną, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skórką z limetki. Podgrzej sok z limetki, rozpuść w nim żelatynę, połącz z masą serową. Gofry ułóż jeden obok drugiego, tak aby powstał jeden placek. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Połącz z tężejącą masą serową. Rozsmaruj na gofrach i ochładzaj ok. 4 godz. Na masie ułóż ćwiartki truskawek, cząstki brzoskwiń i kulki melona/. Galaretkę rozpuść w podgrzanej zalewie z brzoskwiń, dosłódź. Tężejącą galaretką zalej owoce.
Komentarze (0)