Rzepa z jajkiem i parmezanem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2281
Składniki:
- 6 białych rzep
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka tartego parmezanu
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Rzepę dokładnie wyszorować i wyłożyć na talerz. Jajka przełożyć do rondla, potem zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek i dodać do rzepy na talerzu. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do tego tarty parmezan, dokładnie wymieszać i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć z ognia i przelać na jajko. Całość oprószyć szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Komentarze (0)