Ogórek z rzepą, kawiorem i wasabi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2089
Ogórek z rzepą, kawiorem i wasabi
fot. manda_wong / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 ogórki zielone
  • 2 łyżki gotowej pasty wasabi
  • 2 białe rzepy
  • 2 łyżki kawioru czerwonego
  • drobny szczypiorek do dekoracji
  • sól morska

Opis przygotowania:

Ogórka, szczypiorek oraz rzepę umyć i osączyć z wody. Ogórka przekroić na 4 cm kawałki i wydrążyć środki. Rzepę obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Następnie wydrążone ogórki napełnić pastą wasabi oraz czerwonym kawiorem. Potem dodać do tego pokrojoną rzepę. Całość oprószyć szczyptą soli morskiej i udekorować szczypiorkiem

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów