Ogórek z rzepą, kawiorem i wasabi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2089
Składniki:
- 2 ogórki zielone
- 2 łyżki gotowej pasty wasabi
- 2 białe rzepy
- 2 łyżki kawioru czerwonego
- drobny szczypiorek do dekoracji
- sól morska
Opis przygotowania:
Ogórka, szczypiorek oraz rzepę umyć i osączyć z wody. Ogórka przekroić na 4 cm kawałki i wydrążyć środki. Rzepę obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Następnie wydrążone ogórki napełnić pastą wasabi oraz czerwonym kawiorem. Potem dodać do tego pokrojoną rzepę. Całość oprószyć szczyptą soli morskiej i udekorować szczypiorkiem
Komentarze (0)