Kasztany z bulionie z kolendrą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1503
Składniki:
- 40 g jadalnych kasztanów
- 4 gałązki natki świeżej kolendry
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 łyżka masła
- sól
Opis przygotowania:
Kasztany oraz natkę zielonej kolendry umyć. Następnie kasztany ponacinać w górnej ich części i przełożyć do rondla, zalać je połową bulionu warzywnego (drugą połowę bulionu pozostawić do dalszego gotowania) i gotować przez 10 minut na dużym ogniu. Po ugotowaniu kasztany ściągnąć z ognia, odcedzić z bulionu, obrać ze skóry, z powrotem przełożyć do rondla z bulionem, w którym się gotowały, dodać do tego masło, natkę zielonej kolendry i wlać pozostały bulion. Całość postawić na średnim ogniu i gotować jeszcze przez 15 minut. Przed końcem gotowania wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i przelać do miski.
Komentarze (0)