Ryż zapiekany z węgorzem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2037
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 40 dag węgorza świeżego lub mrożonego
- natka zielonej pietruszki
- szczypta szafranu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż dokładnie opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania. Węgorza oczyścić ze skóry, pozbawić ości, natrzeć solą oraz pieprzem, położyć na ryżu i zapiec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni na złoty kolor. Na 2 minuty przed końcem zapiekania, posypać szczyptą szafranu i natki pietruszki.
Komentarze (0)