Ryż z mięsem, rybą i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2130
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 40 g podsuszanej kiełbasy myśliwskiej
- 2 piersi z kurczaka
- 1 kapusta chińska
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Kapustę umyć i osączyć z wody. Kiełbasę pokroić w plastry, piersi kurczaka pokroić w kostkę, a łososia pokroić na kawałki. Wszystkie składniki zalać 1 l wody, dodać do tego kapustę, sos sojowy, doprawić szczypta soli i gotować do miękkości składników. Ugotowane wyciągnąć z wody i dodać do ryżu.
Komentarze (0)