Ryż z mięsem, rybą i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1960
Ryż z mięsem, rybą i kapustą
fot. prawncrackers / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia
  • 40 g podsuszanej kiełbasy myśliwskiej
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 kapusta chińska
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Kapustę umyć i osączyć z wody. Kiełbasę pokroić w plastry, piersi kurczaka pokroić w kostkę, a łososia pokroić na kawałki. Wszystkie składniki zalać 1 l wody, dodać do tego kapustę, sos sojowy, doprawić szczypta soli i gotować do miękkości składników. Ugotowane wyciągnąć z wody i dodać do ryżu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów